Moet ik een ongediertebestrijdingsbedrijf bellen als ik bedwantsen krijg?

 

Als je bedwantsen krijgt, hoef je geen erkend ongediertebestrijdingsbedrijf te bellen, maar het zou gek zijn om het niet te doen, luidt de boodschap van een waarschuwing van de Protection Agency (EPA) afgelopen augustus. “Het gebruik van het verkeerde bestrijdingsmiddel of het onjuist gebruiken om bedwantsen te behandelen, kan u, uw gezin en uw huisdieren ziek maken”, zei de EPA in een consumentenwaarschuwing geciteerd door The Hill Healthwatch online. “Het kan uw huis ook onveilig maken om in te wonen – en lost het bedwantsenprobleem mogelijk niet op.”

Gealarmeerd door meldingen van gevaarlijk misbruik van pesticiden en extreme maatregelen die worden genomen door sommige huiseigenaren en appartementsbewoners in doe-het-zelf-inspanningen om bedwantsen uit te roeien, hebben EPA en Centers for Disease Control and Prevention afgelopen juli een gezamenlijke verklaring afgegeven waarin consumenten worden gewaarschuwd voor het gebruik van pesticiden buitenshuis producten in huis om bedwantsen te bestrijden en kopen lieveheersbeestjes. Rapporten van gediplomeerde ongediertebestrijders in het veld en nieuwsmedia over mensen die hun bedden en pyjama’s doven en zelfs hun kinderen in tuininsecticiden baden, hebben geleid tot groeiende bezorgdheid bij overheidsfunctionarissen, de medische gemeenschap, voogden van de volksgezondheid en de National Pest Management Association (NPMA). Het gebruik van bijtende chemicaliën die niet zijn goedgekeurd door de EPA voor residentieel gebruik, kan leiden tot ernstige brandachtige irritatie van de huid en ogen, mogelijke schade aan het centrale zenuwstelsel en kan u zelfs blootstellen aan kankerverwekkende stoffen.

Er zijn ook talloze nieuwsberichten over branden in huizen en appartementen die zijn begonnen door wanhopige mensen die licht ontvlambare vloeistoffen gebruikten om bedwantsen te doden. In januari veroorzaakte een man uit Cincinnati, Ohio, die zijn meubels aan het afvegen was met een mengsel van insecticide en alcohol, een brand in zijn appartement toen zijn sigaret dampen van het chemische mengsel ontstak. In juli 2008 blies een man uit Eatontown, New Jersey zijn appartement op tijdens een poging tot doe-het-zelf ongediertebestrijding. Een waakvlam ontstak de chemische spray en dampen die een explosie veroorzaakten die de voorruiten van het appartement uitblies en resulteerde in een brand die het appartement van de man verwoestte en ernstige schade aanrichtte aan naburige eenheden.

Naarmate slachtoffers van bedwantsen wanhopiger worden, kunnen dergelijke toepassingen ernstig letsel veroorzaken, vooral onder degenen die ervoor kiezen geen professional in te huren”, waarschuwt hij.

Bedwantsen reageren niet altijd op thuisbehandeling. Deze insecten ter grootte van een appelpit die zich voeden met menselijk bloed zijn moeilijk te doden, een functie van hun biologie en gedrag. In het beste geval kunnen doe-het-zelfbehandelingen bedwantsen dwingen zich te verplaatsen, waardoor plagen sneller worden verspreid. Deze insecten hebben een taai, beschermend schild dat niet gemakkelijk kan worden gepenetreerd. Om te doden, moeten ongediertebestrijdingsproducten in direct fysiek contact komen met het insect, en hun eieren worden niet aangetast door producten die momenteel zijn goedgekeurd door de EPA voor residentieel gebruik. Wanneer ze niet eten, verstoppen bedwantsen zich in ontoegankelijke ruimtes diep in kleine spleten, binnen muren, achter plinten, onder vloerplanken en in elektronische apparaten. Bedwantsen en hun eieren kunnen ook gemakkelijk worden vervoerd op kleding en bezittingen, waardoor plagen zich snel door een huis of appartementsgebouw kunnen verspreiden. Deze combinatie van biologie en gedrag maakt het bijna onmogelijk om een hele bedwantsplaag te doden met een enkele ongediertebestrijdingsbehandeling. Drie professionele ongediertebestrijdingsbehandelingen met een tussenpoos van twee weken zijn meestal nodig om een bedwantsplaag met succes uit te roeien en ervoor te zorgen dat alle verborgen insecten en pas uitgekomen eieren zijn gedood.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *