Houd uw boot veilig en zeker

Houd uw boot veilig en zeker

Varen geeft voor veel mensen vrijheid en ontspanning en is een grote hobby en interesse. De vraag is, hoe kun je je boot beschermen om te voorkomen dat mensen hem beschadigen of stelen? simpele dingen; Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar veel bootdiefstallen vinden plaats omdat booteigenaren of booteigenaren hun sleutels in het contact laten zitten, motoren stationair draaien of waardevolle spullen in het zicht laten liggen.

U zou geen van de bovenstaande dingen doen met uw auto, dus waarom zou u hetzelfde doen met uw boot? Andere basisprincipes om te overwegen: markeer permanent bootsloten, aanhangwagens en alle andere belangrijke en dure items. Een goede identificatiemogelijkheid is een romp-ID of rijbewijsnummer.

Maak een volledige inventarislijst van uw boot, inclusief trailers. Zorg ervoor dat u het merk, het model en de primaire identificatiecode van elk artikel vermeldt. Houd er een thuis en berg de andere op in uw boot om als checklist te gebruiken.

Maak inventarisfoto’s vanuit alle hoeken. Als u klaar bent, uploadt u het naar uw computer en slaat u het op in een onopvallende map. Bewaar het daarnaast op uw web-e-mailadres in een specifieke map. Dit biedt alternatieve toegang tot uw foto’s als uw computer wordt gestolen.

Overweeg dan om een alarmsysteem aan te schaffen. Zorg er bij aanschaf voor dat deze speciaal voor uw boot is ontworpen. Als er kamers beschikbaar zijn, kan het helpen om een kamer met een rookmelder te kiezen. Bootsluizen kunt u overwegen als alternatief voor of aanvulling op uw alarm.

Als de boot aangemeerd ligt, controleer deze dan regelmatig, maar niet op hetzelfde tijdstip of op dezelfde dag. Als je niet bij de boot kunt komen, vraag dan een vriend om je te helpen. Als u uw boot thuis in een trailer stalt, zet deze dan achter een gesloten deur of deur en liefst uit het zicht. Laat de trailer ook niet onbeheerd op straat staan, ook als u geen boot heeft. Aanhangwagens worden vaker door dieven gestolen dan aangemeerde boten!

Vergeet de ramen van de boot niet. Slotenmakers hebben speciale sloten en bevestigingsmiddelen die de veiligheid van uw boot kunnen verhogen. Plaats bij schuiframen een stukje van de spijker in de rail om te voorkomen dat de ruit van buitenaf opengaat.

Verzeker uw boot. Met alle tijd, geld en moeite die wordt besteed aan het onderhouden van uw boot, is het belangrijk om een uitgebreide verzekering voor uw boot te hebben. Er is niet veel voor nodig om uw boot veilig te houden. Als u deze basisstappen volgt, bent u klaar voor nog veel meer leuke vaaravonturen met familie en vrienden in de komende jaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *