Hoe maak ik een QR-code aan?

Hoe maak ik een QR-code aan?

Misschien heb je wel eens gehoord van QR-codes of quick response-codes, of heb je er al van gehoord. Het is meestal een vierkant patroon op een witte achtergrond. Aan de andere kant is het een QR-code met een andere kleur. Het kan alleen worden gelezen door een QR-codelezer of mobiele cameratelefoon met een geïnstalleerde lezer.

QR-codes worden tegenwoordig veel gebruikt. Veel mensen weten hoe ze bepaalde codes moeten scannen. Maar de meeste mensen weten niet hoe ze het moeten maken. In dit artikel zal ik een eenvoudige manier bieden om ze te maken.

Het eerste dat u moet doen, is een QR-codegenerator vinden. Er zijn tonnen van hen en ze zijn gratis. Niet alle generatoren zijn echter gelijk gemaakt, dus u moet tijd investeren in het vinden van de juiste.

Met de generator kunt u het gewenste ontwerp selecteren, het ontwerp aanpassen, de prestaties volgen en analyseren. De functionaliteit hangt af van het type generator dat u gaat gebruiken. Er zijn generatoren met weinig functies, terwijl andere er veel hebben. Als u meer functies wilt, kunt u ook een betaalde generator kiezen.

Het maken van zo’n qr code online is leuk. U kunt uw ontwerp aanpassen. U kunt ook een websitelogo of een logo maken dat er precies zo uitziet als u het wilt.

Een ander ding om te onthouden bij het genereren van deze codes is of u wilt dat de code wordt gekoppeld aan een vCard, zodat de gebruiker een kopie van hun contactgegevens kan krijgen, naar een specifieke webpagina als ze een lead willen, of de gebruiker kan ze gemakkelijk bellen . Het hangt allemaal af van je doelen.

Als alles klaar is, zorg dan dat de QR is gescand en test de code met een andere lezer zodat deze leest zoals je wilt. Je kunt het testen op reader en cameratelefoon.

Het laatste dat u hoeft te doen, is bijhouden hoeveel mensen uw code hebben gescand en vervolgens de gegevens analyseren. Als u dit doet, kunt u problemen oplossen en bepalen wat er moet worden verbeterd.

Werken QR-codes?

Veel mensen twijfelen of QR-codes echt werken. Sommigen zullen misschien zeggen dat het gewoon tijdverspilling is. Naar mijn mening zult u, indien correct gebruikt, merken dat deze code echt werkt en zeer nuttig is. Er kunnen sceptische zakenmensen of marketeers zijn die twee keer nadenken over het opnemen van hen in hun product of dienst. Ik geloof dat ze dat moeten doen. Bovendien krijg je ze gratis!

Het valt niet te ontkennen dat er code is die niet werkt. Alle bedrijven die een dergelijke code in hun diensten of producten opnemen, moeten de code testen en dubbel controleren voordat ze deze gebruiken. Er kan geen kwaad in “trial and error”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.