3 tips om u te helpen een goedkope scooterverzekering af te sluiten

3 tips om u te helpen een goedkope scooterverzekering af te sluiten

Ook als u een goedkope scooterverzekering afsluit, verzekert u niet alleen uzelf maar ook andere verkeersdeelnemers. Het rijden op een scooter of motor zonder verzekering kan u aanzienlijk meer kosten dan geld, mocht u in de toekomst bij een ongeval betrokken raken. In sommige gevallen kan dit leiden tot verlies van uw rijbewijs of een gevangenisstraf.

Dus hoe ga je om met het vinden van een scooterverzekering die betaalbaar is? Hieronder geven we enkele tips die u wellicht van pas komen.

Tip 1 – Als u al verzekerd bent voor een ander voertuig, zoals een auto, vraag dan uw verzekeraar of zij u ook een scooter kunnen verzekeren. In sommige gevallen kunnen ze u een polis voor meerdere voertuigen aanbieden die u besparingen kan opleveren en zo de kosten van het verzekeren van een scooter te koop laag kunnen houden.

Tip 2 – Hoewel je het misschien niet belangrijk vindt, is het de moeite waard om aanvullende cursussen te volgen die kunnen helpen om je rijvaardigheid te verbeteren. Veel verzekeraars zijn bereid hun premies te verlagen voor rijders die dergelijke cursussen volgen, omdat zij deze rijders als verantwoordelijk beschouwen.

Tip 3 – Ook als je op jonge leeftijd geslaagd bent voor je motorrijbewijs is het toch veel beter om de motor zo klein mogelijk te houden. Onthoud dat hoe minder vermogen de machine heeft, hoe minder verzekeringspremies u moet betalen. Opnieuw zien verzekeraars degenen die op machines met een kleine motor rijden als veel veiligere en verstandigere berijders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *